Neulotut tai virkatut joululahjat

Itse tehdyt lahjat ovat arvokas ja oiva tapa ratkaista joululahjaongelmat. Lapsena ehkä pehmeät paketit olivat niitä vähiten kiinnostavia, mutta iän myötä mieli muuttuu. Mikäpä olisikaan parempi lahja kuin itse neulotut lämpimät ja ihanan pehmoiset villasukat, jotka lämmittävät lahjan saajan lempiväreissä jalkoja kylminä talvi-iltoina. Oikein innokas neuloja neuloo pakettiin vaikkapa villapaidan, joka sulattaa varmasti saajansa sydämen.

Virkkaamalla taas syntyy niin kauniit pannulaput, pöytäliinat tai sänkyyn kaunis päiväpeitto. Oman kädenjälkensä näkeminen on palkitsevaa ja tuottaa mielihyvää niin tekijälleen kuin lahjan saajallekin. Lahjoja valmistuu aivan huomaamatta vaikkapa tv:stä lempisarjoja katsellessa tai ystävän kanssa iltaa viettäessä.

Terapiaa mielelle

Käsityöt vievät mennessään ja “neuloosi” onkin iskenyt nyt koronan siivittämä yhä useampiin. Käsityöt ovat lisäksi rentouttavaa ajanvietettä. Neulomisen on tutkitusti todettu lievittävän stressiä ja helpottavan ahdistusta, sorminäppäryys kehittyy ja aivot saavat aivan uudenlaisia virikkeitä. Aloittaa voi ihan pienestä ja saada onnistumisen tunteita ja iloa uutta oppiessaan.

Käsityötarvikkeet

Käsityötarvikkeita löytyy melkeinpä joka kaupasta. Jos suurempaa ja laajempaa valikoimaa etsit, niin osta tarvitsemasi verkossa mm. Halpalanka.fi -osoitteessa. Tarvikkeita löytyy laidasta laitaan niin neulontaan, virkkaukseen kuin kudontaankin.

Alkuun pääsee jo pienelläkin panostuksella ja yhdestä lankakerästä neuloo helposti parin villasukkia. Ohjeita on netti pullollaan kaikentasoisille neulojille ja virkkaajille. Joten vaikka et vielä olisikaan mestarineuloja tai -virkkaaja, niin rohkeasti opettelemaan ja voit olla varma, että ensi joulun parhaimmat joululahjat tulevat sinulta.