Liikelahjat jouluksi

Joulu on yksi Suomen merkittävimpiä juhlia. Joulu ei kuitenkaan rajoitu enää vain perhepiiriin vaan se on myös yritysmaailman merkkipaalu, jolloin summataan vuoden saavutukset ja suunnataan katse kohti tulevan vuoden haasteita. Jouluna yritysmaailmassa muistetaan niin työntekijöitä kuin myös liikekumppaneita. Pikkujoulukauden avaus lokakuussa herättää viimeistään miettimään kuinka kiittää kallisarvoisia yhteistyökumppaneita.

presenter jul_221664037

Liikelahjat ovat monipuolistuneet vuosien varrella. Axonprofil on pitkänlinjan ammattilainen liikelahjojen alalla. Tarjolla on runsaasti eri kausiin ja erilaisille asiakkaille sopivia lahjoja. Axonprofil tarjoaa eri tuoteryhmien parhaimpaa laatua edulliseen hintaan. Sivustolta on helppo löytää erilaisille yrityksille ja vaihtuviin tilanteisiin sopivia liikelahjoja. Nykyajan lahja on henkilökohtainen, laadukas ja profiloitu juuri tiettyyn tilaisuuteen. Jouluna annettu lahja on erityisesti kiitos yhteistyöstä ja kuluneesta vuodesta. Ammattitaitoisten toimijoiden välillä on kyse muistamisesta ja toisen huomioimisesta – lahja tuleekin siis valita huolella. Tällöin muistijälki vastaanottajan mielessä säilyy pitkään, luoden sillan tuottoisalle yhteistyölle myös tulevaisuutta ajatellen.

Tilannetajun tärkeys

Liikelahjan tarkoitus on herättää saajassa positiivisia mielikuvia ja tunteita. Ammattitaitoinen yritys osaa antaa lahjan suhteen hyviä vinkkejä. Yrityksen tarkoitus on vahvistaa omaa brändiä, jonka yksi parhaimpia työkaluja on sydämellä ja tilannetajulla valittu liikelahja kumppanille, joka halutaan huomioida. Liikelahja voi olla nykyisin kynien ja tuhkakuppien sijaan myös aineeton lahja, kuten yhteinen golfkurssi tai vaikkapa yritysten yhteinen virkistystapahtuma. Aineeton lahja jää parhaillaan asiakkaan mieleen unohtumattomana tapahtumana.

Liikelahjan perimmäinen idea on arvostuksen osoitus. Ainoastaan tavat ja tyylit vaihtelevat. Japanissa arvostusta osoitetaan hintavien hedelmien lahjoittamisella. Arvokkaiden hedelmien tarkoitus on kertoa kuinka tärkeä lahjan saaja on. Suomessa yhteisen ajan viettäminen, näppärä arkipäivää helpottava keksintö tai laadukas tekstiilituote on yleensä aina arvossa pidetty saaminen. Liikelahjojen valikoima on nykyisin erittäin monipuolinen – lahjavalikoimaa on tarjolla taskulampuista kylpysetteihin ja laadukkaista keittiövälineistä työkalusetteihin.

Tulevia liikelahjoja pohtiessa on hyvä palauttaa mieleen jokaisen yhteistyökumppanin kanssa vietetyt hetket ja yhteiset projektit. Millaiset arvot ja teot teitä yhdistävät? Millaisen lahjan myötä haluaisit yrityksesi jäävän muiden mieleen? Ekologisuus, teknologia tai ehkä yhteinen tapahtuma? Nykyisin liikelahjoissa vain taivas on rajana, joten ratkaisuja on tarjolla laidasta laitaan. Yhteistyökumppanien muistaminen on markkinoinnin yksi osa-alue, joka kannattaa panostaa.